Kinderen – Natuurdiorama Holterberg is kindvriendelijk

Kinderen

Natuurmuseum Holterberg wordt ieder jaar door vele kinderen bezocht, zij kunnen hier op een speelse onderzoekende manier allerlei dingen ontdekken over de natuur. De dieren zijn van dichtbij te bewonderen wat natuurlijk erg bijzonder is.
Een levensechte wolf of een zonnende zeehond maakt veel indruk.

Speurtocht
Alle kinderen krijgen een spannende speurtocht mee die hen kris kras door het natuurmuseum stuurt, waarbij vragen beantwoord moeten worden over dieren en planten. Deze speurtochten worden gratis verstrekt en zijn geschikt voor alle leeftijden.
De medewerkers van het museum kijken samen met uw kinderen de speurtocht na, voor alle kinderen is er een kleine attentie.

Het gehele jaar door staat er een grote knutseltafel in het museum waar altijd wel iets te doen is. In de schoolvakanties zijn er bijzondere knutselactiviteiten.

Bos van Daantje Das
In dit bos kunnen kinderen speel- en doe opdrachten maken die per seizoen aangepast worden. Voor meer info zie Bos van Daantje Das.

Kinderfeestjes
Natuurmuseum Holterberg organiseert diverse kinderfeestjes, houten dieren knutselen, nature experience en nog veel meer. Dit doen wij al jaren met veel plezier om uw kind een onvergetelijk feestje te bezorgen, voor meer info zie kinderfeestjes.

Schoolvakanties
In de schoolvakanties worden er speciale activiteiten georganiseerd voor de kinderen zoals Nature Experience tochten in het Bos van Daantje Das, poppenkastvoorstellingen, kinderrondleidingen en nog veel meer. Kijk voor actuele informatie hierover op activiteitenkalender.

Scholen
Voor alle groepen van het basis en voortgezet onderwijs hebben wij speciale opdrachten samengesteld. Per seizoen zijn er aanpassingen en vernieuwingen, zowel in het natuurmuseum als in het leerbos. Voor meer info zie scholen.

Sallandse Heuvelrug
Een bezoek aan Natuurmuseum Holterberg op de Sallandse Heuvelrug is een mooi uitje voor kinderen van alle leeftijden.

Natuurmuseum Holterberg – Dieren van dichtbij

natuurmuseum

ontdek – beleef – bewonder