Calendar

Activiteiten agenda Natuurmuseum Holterberg

feb
27
do
2020
Stoer met Steen en Leer 
feb 27 hele dag

Voorjaarsvakantie:

Stoer met Steen en Leer 

Holten – In de voorjaarsvakantie, op donderdag 27 februari, vinden er in en rond Natuurmuseum Holterberg tegelijkertijd verschillend activiteiten plaats. Stenoloog Willem Zuethoff komt vertellen over natuurstenen. Heb je zelf een mooie steen gevonden neem die dan mee om te laten determineren. Soms zitten er in stenen fossielen of mineralen opgesloten, ook daar kan Zuethoff u alles over vertellen.

Kunstenares Margot Hagel, Wapiti design,  geeft  een workshop sieraden maken van leer. Een heel leuke bezigheid voor jong en oud om onder begeleiding armbandjes en buidels maken.  Reserveren is niet nodig.

Verder kunnen kids in het museum of in het Bos van Daantje Das een spannende speurtocht maken. Voor de allerkleinsten is er het Groote Kikkerpad. Genoeg te doen dus op de Holterberg.

 

mrt
8
zo
2020
Demonstratie prepareren
mrt 8 @ 13:00 – 17:00

Zondag 29 maart 2020.

Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg

“Wat zit daar nu in?”

Zondagmiddag 29 maart vanaf 13.00 uur, staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van prepareren. In de grote diorama’s van het natuurmuseum nemen opgezette dieren een belangrijke plaats in. “Maar gaat dat eigenlijk, wat zit daar in, in zo’n opgezet dier?” het is een vraag die vaak gesteld wordt. Vogelpreparateur Jentai van Grevenhof laat het allemaal zien. U staat er met de neus bovenop.

Vanaf 13.00 uur.

prepereren

Demonstratie prepareren door Jentai van Grevenhof