Calendar

Activiteiten agenda Natuurmuseum Holterberg

feb
19
wo
2020
Met de boswachter door het museum
feb 19 @ 11:00

Met de boswachter door het museum

Holten – Woensdag 19 februari, midden in de voorjaarsvakantie, om 11.00 uur is er in het natuurmuseum op de Holterberg een leuke rondleiding speciaal voor kinderen. In de dierenwereld zijn niet alleen boeven en herrieschoppers maar ook ondeugende kinderen en deftige dames. De boswachter van het museum kan er prachtig  over vertellen, waarbij de kids actief mee doen. Na de rondleiding kan er een speurtocht worden gemaakt. Aanmelden is niet nodig en deelname is alleen entree museum.

reecapriolen

feb
24
ma
2020
Familiewandeling op de Holterberg
feb 24 @ 11:00

Familiewandeling op de Holterberg: verhalen en broodjes bakken

Holten – Maandag 17 en 24 februari om 11:00 uur is er op de Holterberg een gezellige wandeling waaraan iedereen kan meedoen. De start is op het Holterbergplein bij het natuurmuseum. De rangers van het museum gaan voorop. Onderweg kijken we niet alleen naar de natuur maar worden er ook spannende verhalen verteld. Na afloop mogen de deelnemers op het plein een lekker broodje bakken én is er hete chocolademelk.

Deelname aan de wandeling is € 5,00 per persoon, inclusief  broodje bakken en chocolademelk.

Reserveren: 0548 – 361979  of info@museumholterberg.nl

holterberg laatste zon

feb
27
do
2020
Stoer met Steen en Leer 
feb 27 hele dag

Voorjaarsvakantie:

Stoer met Steen en Leer 

Holten – In de voorjaarsvakantie, op donderdag 27 februari, vinden er in en rond Natuurmuseum Holterberg tegelijkertijd verschillend activiteiten plaats. Stenoloog Willem Zuethoff komt vertellen over natuurstenen. Heb je zelf een mooie steen gevonden neem die dan mee om te laten determineren. Soms zitten er in stenen fossielen of mineralen opgesloten, ook daar kan Zuethoff u alles over vertellen.

Kunstenares Margot Hagel, Wapiti design,  geeft  een workshop sieraden maken van leer. Een heel leuke bezigheid voor jong en oud om onder begeleiding armbandjes en buidels maken.  Reserveren is niet nodig.

Verder kunnen kids in het museum of in het Bos van Daantje Das een spannende speurtocht maken. Voor de allerkleinsten is er het Groote Kikkerpad. Genoeg te doen dus op de Holterberg.

 

mrt
8
zo
2020
Demonstratie prepareren
mrt 8 @ 13:00 – 17:00

Zondag 29 maart 2020.

Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg

“Wat zit daar nu in?”

Zondagmiddag 29 maart vanaf 13.00 uur, staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van prepareren. In de grote diorama’s van het natuurmuseum nemen opgezette dieren een belangrijke plaats in. “Maar gaat dat eigenlijk, wat zit daar in, in zo’n opgezet dier?” het is een vraag die vaak gesteld wordt. Vogelpreparateur Jentai van Grevenhof laat het allemaal zien. U staat er met de neus bovenop.

Vanaf 13.00 uur.

prepereren

Demonstratie prepareren door Jentai van Grevenhof