Natuurmuseum Holterberg – diorama – Sallandse Heuvelrug – dieren van dichtbij

Welkom bij Natuurmuseum Holterberg

In verband met maatregelen om het Corona-virus te bestrijden is Natuurmuseum Holterberg tot 29 april gesloten.

Alle activiteiten zijn gecanceld tot 29 april.

Team Natuurmuseum Holterberg

Een begrip in Nederland
Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van het land. Een absolute aanrader !

Dieren van dichtbij
Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren.

Levensechte diorama’s
Natuurmuseum Holterberg is nationaal en internationaal beroemd om zijn diorama’s. Levensgrote “kijkdozen”, die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

Spannend voor kinderen
Kinderen vinden Natuurmuseum Holterberg fantastisch. Een speurtocht stuurt je kriskras door het museum en in het Bos van Daantje Das is van alles te beleven.

Wisselende exposities
In onze expositieruimte is altijd van alles te zien en te ontdekken.

Activiteiten en informatiecentrum
Op de zuidelijke flank van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is Natuurmuseum Holterberg hét startpunt voor activiteiten, ondekkingstochten en wandelingen. Kijk en schrijf je in op deze site of informeer naar de mogelijkheden voor familieweekenden, bedrijven en (vrienden)groepen.

Bos van Daantje Das
Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Actueel bij Natuurmuseum Holterberg:

Bos Daantje Das vernieuwd en uitgebreid met het Groote Kikkerpad
De afgelopen maanden is door medewerkers en vrijwilligers van Natuurmuseum Holterberg hard gewerkt in Bos Daantje Das. Het bos, dat in de afgelopen tien jaar door duizenden kinderen is bezocht, is flink gerenoveerd en vernieuwd. Maar aan het basisidee: ontdekken én spelen in echte natuur is niets veranderd. Vaak wordt een bezoek aan dit  Speel-Leer- en Doe-bos gecombineerd met het Natuurmuseum, dan wordt het een hele natuur-middag of ochtend. Naast  gezinnen en kinderpartijtjes weten ook schoolklassen Bos Daantje Das te vinden.

Het bos is dagelijks geopend en ieder bezoek start in Natuurmuseum Holterberg.

Nieuw:Voor de allerkleinsten is het bos uitgebreid met het Groote Kikkerpad. Hier staat spelen voorop. De vernieuwingen werden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting “Samen voor Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug”.

Nieuw diorama in Natuurmuseum Holterberg:
The return of the Wolf
Een dreigende wolf,  vluchtende reebok en opvliegende  korhaan  vormen het nieuwe tafereel. De wolf is bezig met een opmars in Europa en eind vorig jaar doorkruiste het roofdier de Holterberg. Bij het nieuwe diorama zijn de komende tijd regelmatig presentaties over het dier. Blijft het bij zwervers of zal de wolf zich definitief vestigen?

ontdek – beleef – bewonder

Natuurmuseum Holterberg