75 jaar historie museum Holterberg

Piet Bos
In 1938 richtte Piet Bos, een groot natuurliefhebber en dierenvriend, museum Piet Bos op, nu bekend als Natuurdiorama Holterberg.
Zijn doel was om mensen dichter bij de natuur te brengen door ze de prachtige flora en fauna op en rondom de Holterberg te laten zien.
De kleine verzameling waarmee hij begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide en fraaiste collecties van Europese vogels en zoogdieren van Nederland, bekend tot ver over de landsgrenzen.

Kees Bos
Kees Bos nam het museum, na het overlijden van zijn vader Piet, in 1963 over en bouwde het museum verder uit.
In de loop der jaren breidde hij het museum uit met zeer kunstig prepareerwerk. Hij was er een meester in de dieren op een zo natuurlijk mogelijke manier tentoon te stellen. Bijna alle diorama’s en het overgrote deel van de dieren is van zijn hand.
Kees, natuurliefhebber, schilder, preparateur en maker van prachtige bronsplastieken is in 2002 helaas overleden.

De doelstelling die oprichter Piet Bos, en later zijn zoon Kees, voor ogenstond was de mens dichter bij de natuur te brengen.
Dat is nu meer nodig dan ooit!

Museum Piet Bos anno 1938