Uilendag bij Natuurmuseum Holterberg

Datum: 12-11-2017

Uilendag bij Natuurmuseum Holterberg

HOLTEN –  Zondag 12 november staat Natuurmuseum Holterberg de hele dag in het teken van uilen. Kids kunnen braakballen pluizen, een uilenmasker maken en een ranger vertelt.

Uilen zijn vogels die tot de verbeelding spreken. In Europa komen twaalf uilensoorten voor, in het natuurmuseum op de Holterberg zijn ze allemaal te bewonderen. Behalve de Bosuil van de Holterberg is dat bijvoorbeeld ook de enorme Oehoe en de mus-kleine Dwerguil.  Een uil slikt zijn prooi, vaak een muis, ineens door. De volgende dag worden de botjes en de haren als een bal naar buiten gewerkt. Zo’n braakbal ontleden is een leuke bezigheid. De uitgeplozen botjes kunnen geprojecteerd worden op een groot scherm. Na afloop krijgen de kids het uitgeplozen materiaal en een botjeskaart mee. Tip: uilenspreekbeurt!

Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 Holten,  www.museumholterberg.nl

Bosuil in de Holterberg. In de Holterberg zijn Bosuilkasten opgehangen. Jaarlijks worden de kasten gecontroleerd. De jonge uilen worden geringd.

Sperweruil, afgelopen winter gespot in Zwolle