Uilenballen pluizen

Datum: 05-06-2017

Tweede pinksterdag. Uilenballen pluizen in Natuurmuseum Holterberg. Onder leiding van een ranger van het natuurmuseum  kunnen kinderen uilenbraakballen pluizen. Uilen slikken muizen in hun geheel door en produceren de volgende dag een braakbal, vol muizenbotjes. “Braakballen pluizen is een traditie bij Natuurmuseum Holterberg. Sommige kinderen komen hier ieder jaar voor terug. Het leuke is dat de botten van mensen en muizen, zoogdieren, bijna hetzelfde zijn. Heeft oma of opa net een nieuwe heup gekregen? Dan zoeken we het botje er wel even bij”, aldus de ranger van het museum.

In het museum en het Bos van Daantje Das kunnen kinderen spannende speurtochten maken. Verbazen is het bij de interactieve tentoonstelling Reecapriolen: kan jij net zo snel fietsen als een ree kan rennen?

Botje bij botje