Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg

13:00 - 17:00 / uur

Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg

“Wat zit daar nu in?”

Preparateur Jentai van Grevenhof geeft van 13.00 tot 17:00 uur een demonstratie prepareren. Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Hij moet niet alleen kunnen boetseren maar het dier ook een natuurlijke houding geven. Bij dit alles is de kennis van de preparateur omtrent de levenswijze van het dier onontbeerlijk. Hij moet gedrag en houdingen kennen en met name de anatomie, om bij het prepareren het dier zo natuurlijk mogelijk te kunnen weergeven.

Natuurmuseum Holterberg is uniek. Nergens in ons land vind je een museum met zoveel en zo grote diorama’s. Geprepareerde dieren nemen een belangrijke plaats in. Diorama’s vertellen een verhaal en dichter bij een dier kan je niet komen.

prepareren