Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg 29 april

13:00 - 17:00 / uur

Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg

“Wat zit daar nu in?”

Zondag 29 april, 27 mei en 24 juni staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van het prepareren van dieren. Vogelpreparateur Jentai van Grevenhof geeft die middag van 13.00 tot 16.30 uur een demonstratie. Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Bovendien moet hij gedrag en houdingen kennen en met name de anatomie, om bij het prepareren het dier zo natuurlijk mogelijk te kunnen weergeven.

Prepareren

Natuurmuseum Holterberg is uniek. Nergens in ons land vind je een museum met zoveel en zo grote diorama’s. Een diorama is een natuurtafereel waar geprepareerde dieren een belangrijke plaats innemen. Diorama’s vertellen een verhaal en dichter bij een dier kan je niet komen.