Calendar

Activiteiten agenda Natuurmuseum Holterberg

nov
18
zo
2018
Tot 4 maart 2019 verlengd: Rovers, zangers en reizigers
nov 18 2018 @ 00:00 – mrt 20 2019 @ 00:15

Verlengd: Vogeltentoonstelling Rovers, zangers en reizigers

dec
28
vr
2018
Stoer met steen en leer
dec 28 @ 11:00 – 16:00

Stoer met Steen en Leer 

Vrijdag 28 december (11.00 – 16.00) vinden er in Natuurmuseum Holterberg tegelijkertijd verschillend activiteiten plaats. Stenoloog Martin Doorman komt natuurstenen slijpen. Heb je zelf een mooie steen gevonden neem die dan mee om te laten determineren. Soms zitten er in stenen fossielen of mineralen opgesloten, ook daar kan Doorman u alles over vertellen.

Kunstenares Margot Hagel, Wapiti design,  geeft  een workshop sieraden maken van leer. Een heel leuke bezigheid voor jong en oud om onder begeleiding armbanden en buidels van leer te maken.

Reserveren is niet nodig.

Tachtig jaar:
Natuurmuseum Holterberg viert dit jaar haar 80-jarig bestaan, daarom is er voor iedere bezoeker van het museum een  gratis het boekje over de Holterberg van Kees Bos.

Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 Holten

In de kerstvakantie zijn er tal van andere activiteiten.

dec
29
za
2018
Stamppot wandeling
dec 29 @ 11:00

Eindig het oude jaar met een stevige winterwandeling en een niet minder stevige stamppot. Dat goede voornemen kan waar gemaakt worden op zaterdag 29 december op de Holterberg. Het speciale winterarrangement begint met een bezoek aan Natuurmuseum Holterberg. Waarna de gidsen en verhalenvertellers van het museum u meenemen naar de meest geheime plekjes van de Sallandse Heuvelrug tijdens een anderhalf uur durende winterwandeling. Bossen, heidevelden, panorama’s en oude verhalen in de heksenkuil.
Bij terugkomst staat in restaurant Woody’s, tegenover het natuurmuseum, een heerlijk Oer-Hollands stamppotbuffet gereed.

Het programma begint om 11.00 uur.

Reserveren: 0548-361979 /  info@museumholterberg.nl.

Volwassenen € 19,50,  Kinderen € 13,50.

Natuurmuseum Holterberg is gedurende de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur (25, 31 dec.,1 jan. gesloten).

Op tweede kerstdag komen ’s middags de Holtense Midwinterhoornblazers. Het verdragende mystieke geluid van de “d’ olde roop” uit de gebogen hoorns  zal over het Holterbergplein klinken.

winter heide holterberg

winter heide holterberg

jan
3
do
2019
Vogelvoederstammetjes maken in het museum
jan 3 hele dag
Vogelvoederstammetjes maken in het museum @ Natuurmuseum Holterberg

Vogelvoederstammetjes

Donderdag 3  januari kunnen kids onder begeleiding in Natuurmuseum Holterberg  Vogelvoederstammetjes maken. Berkenstammetjes zijn hiervoor het meest geschikt. Nadat gezaagd en geboord is worden de gaten opgevuld met een geheim recept waar ook pindakaas aan te pas komt. Reserveren is niet nodig.

Die zelfde dag komt ook vogelpreparateur Jentai van Grevenhof laten zien hoe een dier wordt opgezet. U staat er met de neus bovenop, Jentai geeft antwoord op alle vragen.

Voor beide activiteiten is aanmelden niet nodig.

 

Demonstratie prepareren
jan 3 @ 13:00 – 16:30

Demonstratie prepareren bij Natuurmuseum Holterberg

“Wat zit daar nu in?”

Op 3 januari geeft preparateur Jentai van Grevenhof die middag van 13.00 tot 16.30 uur een demonstratie prepareren. Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Bovendien moet hij gedrag en houdingen kennen en met name de anatomie, om bij het prepareren het dier zo natuurlijk mogelijk te kunnen weergeven.

Jentai neemt de tijd het allemaal  uit te leggen.

prepereren

Demonstratie prepareren door Jentai van Grevenhof

Prepareren

Prepareren