Calendar

Activiteiten agenda Natuurmuseum Holterberg

sep
23
zo
2018
The return of the Wolf – Opening nieuw diorama
sep 23 @ 11:00

The return of the Wolf

Nieuw diorama in Natuurmuseum Holterberg:

Op zondag 23 september wordt in Natuurmuseum Holterberg om 11.00 uur een nieuw diorama geopend: “The return of the Wolf”. Die eer valt te beurt aan de eerste bezoeker die dan natuurlijk gratis toegang heeft. Daarna wordt ieder uur bij het tafereel verteld over wolven, feiten en mythen.
Of we het nu leuk vinden of niet de Wolf is onmiskenbaar bezig met een opmars in Europa. Een aantal van deze roofdieren heeft langer of korter in ons land gezworven. De Holterberg is eind vorig jaar doorkruist door een Wolf. Terug van weggeweest . In de zeventiende eeuw kwamen wolven nog veel voor in onze streken. Er werden drijfjachten georganiseerd om het ondier uit te roeien. En op hun hoofd stond een premie: “Vee in de weiden wordt aangevallen en de veiligheid van de landbouwer is in gevaar”.

Natuurmuseum Holterberg heeft een wolf in haar collectie. In een groot nieuw ingericht diorama is het dier te bewonderen. Reebok en korhaan slaan op de vlucht wanneer ze de gevreesde rover in het oog krijgen. Dit tafereel wordt verbeeld in een tot de verbeelding sprekend diorama.return-wolf-diorama

Natuurmuseum Holterberg  Holterbergweg 12 Holten

okt
1
ma
2018
The Big Draw – Werelds grootste tekenfestival
okt 1 – okt 7 hele dag

The Big Draw.

The  world’s  largest  drawing festival.  Werelds grootste tekenfestival.

In de week van 1 tot en met 7 oktober staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van “The Big Draw”. Jaarlijks vindt wereldwijd dit teken-evenement  in de maand oktober plaats. Het museum op de Holterberg doet dit jaar voor het eerst mee. Iedereen wordt uitgenodigd  te komen tekenen.  Neem uw schetsboek mee of gebruik er een in het museum.

De hele maand wordt  in het museum rond dit thema van alles georganiseerd.

bigdraw