Calendar

Activiteiten agenda Natuurmuseum Holterberg

aug
19
ma
2019
Nature Experience op de Holterberg 19 augustus
aug 19 @ 11:00

Nature Experience op de Holterberg

In een schitterend Nationaal Park

Holten – Zomervakantie!  De maandag 19 augustus organiseert Natuurmuseum Holterberg een spannende en kleurrijke “Nature Experience”  tocht op de Holterberg.  Natuurbeleving in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Een ranger van het Natuurmuseum neemt de kinderen mee naar het Bos van Daantje Das voor een spannende Nature Experience tocht.

Met een  schepnet naar de salamandervijver. Zijn er muizen in de val gelopen, kan je een worm horen lopen? Durf jij een uilenbraakbal uit te pluizen? Spannende verhalen.  De kids gaan het allemaal beleven in het Bos van Daantje Das, bovenop de Holterberg.

Na afloop is er voor iedereen een “Nature Experience” diploma én een ijsje.

Deelname: € 4,50 p.p.

Aanvang   : 11:00 uur.

Reserveren: 0548-361979 of info@museumholterberg.nl

Natuurmuseum Holterberg – Holterbergweg 12 – 7451 JL – Holten

Nature

aug
24
za
2019
Holtense Heidemars 2.0
aug 24 hele dag

Holtense Heidemars

De Holterberg is een geliefde plek voor wandelaars. Altijd kan je er wandelen, maar  een aantal keren per jaar worden speciale wandeltochten uitgezet. Befaamd was in het dorp “De Heidemars”. Deze tocht naar en over de bloeiende heide in augustus is vorig jaar door Natuurmuseum Holterberg nieuw leven in geblazen en zo’n succes dat er op zaterdag 24 augustus een vervolg is. Deze mars voor echte wandelaars van 10, 15 of 25 kilometer begint bij het museum op het Holterbergplein. Starten kan vanaf  08.00 uur. De wandeling gaat naar de mooiste plekjes van de Holterberg.

de-foto-van-de-holterberg

heidemars

aug
31
za
2019
Nachtvlinderexcursie op de Holterberg
aug 31 @ 22:00

Nachtvlinderexcursie op de Holterberg

Holten – Zaterdagavond 31 augustus .  Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu laat op de avond het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Nieuwsgierig geworden?

Natuurdiorama Holterberg biedt zaterdagavond 31 augustus tijdens de Nationale Nachtvlindernacht de mogelijkheid om op een spannende manier kennis te maken met nachtvlinders. De avond begint om 22.00 uur in het natuurmuseum.

Volwassenen € 5,50 Kids € 3,50 (incl. consumptie)

Reserveren: 0548-361979 / info@museumholterberg.nl.

nachtvlinder-neus