Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

Het beertje van Hengelo:
De dode wasbeer die dit voorjaar langs de A1 bij Hengelo is gevonden is opgezet door Natuurdiorama Holterberg en is te bewonderen in ons natuurmuseum.

Meer info

Herfstvakantie op de Holterberg

Volop Herfstactiviteiten bij Natuurdiorama Holterberg

Zaterdagavond 25 oktober - Nacht van de Nacht:

Nacht van de nacht.
Aanmelden helaas niet meer mogelijk.

De groepen zitten helemaal vol.

Tijdens de nacht van de nacht nemen de  natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurdiorama Holterberg u mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt u de weg langs de sterrenhemel gewezen waar Cassiopeia en de Dolfijn schitteren.We starten om 21.30 uur, deelname kost € 7,50 en dat is inclusief onderweg een pittig drankje. Reserveren.

Meer info

Fototentoonstelling:
Vanaf de herfsvakantie tot eind dit jaar is er een schitterende fototentoonstelling. Natuurfotograaf Tom Smit toont zijn kunnen. Een bijzonder kijk op de veelzijdige natuur door het oog van een proffesional.

Meer info


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

In ons jubileumjaar 2013 start Natuurdiorama Holterberg met het initiatief “Vrienden Natuurdiorama Holterberg”, om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

zoover award voor Natuurdirama Holterberg