Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

Natuurfotograaf Tom Smit:
De schitterende tentoonstelling van natuurfotograaf Tom Smit blijft nog wat langer in Natuurdiorama Holterberg. Tot eind maart is zijn werk, dat bestaat uit bijzondere foto’s van insecten, landschappen, zoogdieren en vogels in het natuurmuseum te bewonderen.

 Meer info

Voor de kinderen:
Zondag 8 februari kunnen kids onder begeleiding in Natuurdiorama Holterberg  Vogelvoederstammetjes maken. In een zachte winter met soms een beetje sneeuw komen vogels nog wel aan hun kostje. Maar wanneer het harder gaat vriezen wordt het  ineens een stuk moeilijker.

Meer info

Avond over het bos en bosbeheer bij Natuurdiorama Holterberg:
Donderdagavond 19 februari verzorgt Reinier Engbers (Engbers bosbeheer) een boeiende lezing die geheel in het teken staat van het bos en het bosbeheer. Deze winter is veel gekapt op de Sallandse Heuvelrug. Enorme stapels hout lagen en liggen langs de zandwegen.
“Is dat nu echt nodig?”

Meer info

Alle activiteiten (lijst)


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

Een initiatief om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen. Vrienden van het museum hebben bovendien een aantal persoonlijke voordelen. Graag begroeten wij ook u als Vriend.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Natuurdiorama Holterberg – Face to face with animals