Natuurdiorama museum Holterberg – Sallandse Heuvelrug

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Actueel bij Natuurdiorama Holterberg: 

Nature Experience in het Bos van Daantje Das

Al een aantal jaren een succesnumer:
Dit jaar op 3 en 10 augustus. Nature Experience in het Bos van Daantje Das. Een belevenis voor kids, ouders, opa’s en oma’s. Ieder jaar zijn er een aantal nieuwe elementen.

Meer info

Woensdag 5 augustus is het alweer voor het zesde jaar dat de Holtense musea hun “Hooltermuseumdag” organiseren.
Ieder museum heeft wel een Topstuk. Iets waar het museum trots op is. Bijvoorbeeld omdat het heel bijzonder, mooi, of zeldzaam is. Vaak hoort daar ook een verhaal bij over hoe het verkregen, gemaakt, of gebruikt is.  Tijdens de museumdag zullen alle acht Holtense musea hun meest bijzondere object in de schijnwerper zetten én er iets over vertellen. Laat u verrassen!

Meer info

Skelettententoonstelling Bones&Stones

Laat je deze zomer in Natuurdiorama Holterberg verbazen door een prachtige verzameling bijzondere skeletten en schedels van dieren. Vanaf april is er de fantastische tentoonstelling Stones & Bones.

Meer info

Stones bones

Alle activiteiten (lijst)


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

Een initiatief om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen. Vrienden van het museum hebben bovendien een aantal persoonlijke voordelen. Graag begroeten wij ook u als Vriend.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Natuurdiorama Holterberg – Face to face with animals