Natuurmuseum Holterberg – diorama – Sallandse Heuvelrug – dieren van dichtbij

Welkom bij Natuurmuseum Holterberg

Een begrip in Nederland
Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van het land. Een absolute aanrader !

Dieren van dichtbij
Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren.

Levensechte diorama’s
Natuurmuseum Holterberg is nationaal en internationaal beroemd om zijn diorama’s. Levensgrote “kijkdozen”, die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

Spannend voor kinderen
Kinderen vinden Natuurmuseum Holterberg fantastisch. Een speurtocht stuurt je kriskras door het museum en in het Bos van Daantje Das is van alles te beleven.

Wisselende exposities
In onze expositieruimte is altijd van alles te zien en te ontdekken.

Activiteiten en informatiecentrum
Op de zuidelijke flank van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is Natuurmuseum Holterberg hét startpunt voor activiteiten, ondekkingstochten en wandelingen. Kijk en schrijf je in op deze site of informeer naar de mogelijkheden voor familieweekenden, bedrijven en (vrienden)groepen.

Bos van Daantje Das
Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Actueel bij Natuurmuseum Holterberg: 

Natuurmuseum Holterberg staat in de kerstvakantie bomvol activiteiten. Elke dag speurtochten, knutselen en het bos van Daantje Das.
Het museum is tijdens de kerstvakantie alle dagen geopend, behalve op 25 december, 31 december en 1 januari

Woensdag 26 december:
’s middags komen de Holtense Midwinterhoornblazers naar het Holterbergplein. Een eeuwenoud gebruik in deze donkerste tijd van het jaar.

Vrijdag 28 dec.: Stoer met Steen en Leer
Vrijdag 28 december (11.00 – 16.00) vinden er in Natuurmuseum Holterberg tegelijkertijd verschillend activiteiten plaats. Stenoloog Martin Doorman komt natuurstenen slijpen. Heb je zelf een mooie steen gevonden neem die dan mee om te laten determineren. Soms zitten er in stenen fossielen of mineralen opgesloten, ook daar kan Doorman u alles over vertellen.

Zaterdag 29 dec. 11.00 uur
Stamppotwandeling
.  Met de gids naar het winterse bos en over de heide. Na de wandeling een heerlijk stamppotbuffet bij buurman Woody’s en als afsluiting naar het natuurmuseum. Volwassen. € 19,50 Kids € 13,50.  Vooraf reserveren

Donderdag 3 januari:
De hele dag Vogelvoederstammetjes maken. Onder begeleiding kunnen de kids aan het werk. Boren, vullen (geheim recept), timmeren. En natuurlijk thuis ophangen.

Donderdag 3 januari:
Demonstratie prepareren door vogelpreparateur Jentai van Grevenhof in het natuurmuseum. Sta er met je neus bovenop om te zien hoe een dier opgezet wordt. Jentai neemt de tijd het allemaal uit te leggen. Vanaf 13.00 uur.

Verlengd tot 4 maart 2019: Rovers, zangers en reizigers
Bij Natuurmuseum Holterberg is dit jaar de tentoonstelling “Rovers, zangers en reizigers” te zien. Een grote Zeearend kijkt u aan vanuit zijn enorme nest. Een nieuwsgierig  Steenuiltje zit hoog op zijn balk. Ontdek het geheim van de vogeltrek en test uw kennis van vogelgeluiden. Er is veel te ontdekken en te doen bij deze nieuwe interactieve en spannende tentoonstelling over vogels. Een bezoek aan de Holterberg is deze zomer niet af als u het natuurmuseum niet heeft bezocht. De tentoonstelling staat tot eind dit jaar.

Nieuw diorama in Natuurmuseum Holterberg:
The return of the Wolf
Een dreigende wolf,  vluchtende reebok en opvliegende  korhaan  vormen het nieuwe tafereel. De wolf is bezig met een opmars in Europa en eind vorig jaar doorkruiste het roofdier de Holterberg. Bij het nieuwe diorama zijn de komende tijd regelmatig presentaties over het dier. Blijft het bij zwervers of zal de wolf zich definitief vestigen?

Natuurmuseum Holterberg – Dieren van dichtbij

Natuurmuseum Holterberg

ontdek – beleef – bewonder