Natuurdiorama museum Holterberg – Sallandse Heuvelrug

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Actueel bij Natuurdiorama Holterberg: 

Mei vakantie bij Natuurdiorama Holterberg

  • Nieuw is de depot-expositie “Museumschatten”. Een kelder vol lieve én griezelige dingen.
  • dinsdag 3 mei: Museum Experience. Een unieke mogelijkheid om achter de schermen van het museum te kijken.
  • donderdag 5 mei: Dauwwandelen (Hemelvaart). Sinds mensenheugenis traditie op de Holterberg.
  • zondag 8 mei: Steenoloog. Steenoloog Martin Doorman is de hele dag aanwezig in Natuurmuseum Holterberg. Martin slijpt keien door waardoor wonderlijke kristallijnen zichtbaar worden. Je kunt meegebrachte stenen laten determineren en bovendien zijn verzameling mineralen van over de hele wereld bekijken. De kenner geeft antwoord op al uw kei-vragen.
  • zondag 8 mei: Maak je eigen Insectenhotel. Insecten zijn onmisbaar in de natuur en zorgen voor de bestuiving van bloemen en veel vruchtbomen.

———————————————————————————————————————–

Video clip van I am Oak:
De nieuwste video clip van de band I am Oak is onlangs opgenomen in ons museum. I am Oak is de band rond de in Utrecht gevestigde en uit Bergeijk afkomstige muzikant Thijs Kuijken. De muziek van I am Oak wordt veelal omschreven als Folk, Indie en Akoestisch.

Video clip

 Alle activiteiten (lijst)

Vrienden Natuurdiorama Holterberg

Een initiatief om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen. Vrienden van het museum hebben bovendien een aantal persoonlijke voordelen. Graag begroeten wij ook u als Vriend.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Natuurdiorama Holterberg – Face to face with animals