Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

 

Expositie Tom Smit, natuurfotograaf:
Natuurfotograaf Tom Smit exposeert in Natuurdiorama Holterberg. Tot eind dit jaar is zijn werk, dat bestaat uit bijzondere foto’s van insecten, landschappen, zoogdieren en vogels in het natuurmuseum te bewonderen. Vanaf zijn jeugd maakt Smit foto’s en behoort een camera tot zijn dagelijkse uitrusting. Vooral de Nederlandse natuur staat centraal. Zijn scherpe blik en oog voor detail is in al zijn werk terug te vinden.
Wellicht dat een bezoek aan deze tentoonstelling u inspireert.

Meer info

Stamppotwandeling bij Natuurdiorama Holterberg:
Eindig het oude jaar met een stevige winterwandeling en een niet minder stevige stamppot. Dat goede voornemen kan waar gemaakt worden op dinsdag  23 en maandag 29 december op de Holterberg. Het speciale winterarrangement begint met een bezoek aan Natuurdiorama Holterberg waarna de gidsen en verhalenvertellers van het museum u meenemen naar de meest bijzondere plekjes van de Sallandse Heuvelrug tijdens een anderhalf uur durende wandeling. Bossen, heidevelden, panorama’s en oude verhalen in de heksenkuil.

Meer info

Vogelvoederstammetjes maken:
Dinsdag 30 december kunnen kids onder begeleiding in Natuurdiorama Holterberg  Vogelvoederstammetjes maken. Berkenstammetjes zijn hiervoor het meest geschikt. Nadat gezaagd en geboord is worden de gaten opgevuld met een geheim recept waar ook pindakaas aan te pas komt. Reserveren is niet nodig.

Meer info

Tweede Kerstdag Midwinterhoornblazers:
Natuurdiorama Holterberg is gedurende de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur (25, 31 dec.,1 jan. gesloten). Op tweede kerstdag komen ’s middags de Holtense Midwinterhoornblazers naar de berg.


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

In ons jubileumjaar 2013 start Natuurdiorama Holterberg met het initiatief “Vrienden Natuurdiorama Holterberg”, om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

zoover award voor Natuurdirama Holterberg