Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Het Natuurmuseum heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

De inspirerende wandelingen over de Holterberg met Jan Kiewit zijn reeds vol geboekt.

Het beertje van Hengelo:
De dode wasbeer die dit voorjaar langs de A1 bij Hengelo is gevonden is opgezet door Natuurdiorama Holterberg en is te bewonderen in ons natuurmuseum.

Meer info

Op de fiets naar de bloeiende hei op de Holterberg
Zondag 24 augustus organiseert Natuurdiorama Holterberg een fietstocht naar de bloeiende heidevelden. De heide op de Holterberg staat volop in bloei en de honing is te ruiken.De gidsen van het natuurmuseum weten als geen ander de mooiste plekjes in het nationaal park te vinden en te vertellen over de bijzondere natuur, het dierenleven en de verhalen van de  Holterberg.

Meer info

Amazonewoud, kappen met kappen!
Op zaterdag 30 augustus organiseren het Wereld Natuur Fonds en Natuurmuseum Holterberg samen een actie voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je gaat in het bos op de Holterberg spelletjes doen die te maken hebben met het Amazonebos en alles wat daarin leeft. Dat is niet alleen leuk en spannend maar je leert ook veel over hoe belangrijk de Amazone is en waarom we dit prachtige oerwoud moeten behouden.

Meer info

Vrienden Natuurdiorama Holterberg

In ons jubileumjaar 2013 start Natuurdiorama Holterberg met het initiatief “Vrienden Natuurdiorama Holterberg”, om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

zoover award voor Natuurdirama Holterberg

Award Natuurdiorama Holterberg