Natuurdiorama museum Holterberg – Sallandse Heuvelrug

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Actueel bij Natuurdiorama Holterberg: 

Poelifinario André Manuel naar Natuurdiorama Holterberg

Cabaretier André Manuel  heeft de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen gewonnen met zijn programma “Het geval Apart”. De Poelifinario is een vreemde vogel, bekend geworden door  “De Ornitholoog”, een act van Toon Hermans.
Manuel heeft zijn prijs tijdelijk beschikbaar gesteld aan Natuurdiorama Holterberg.

Meer info

 

Skelettententoonstelling Bones&Stones

Verlengd tot en met 3 januari 2016

Laat je deze zomer in Natuurdiorama Holterberg verbazen door een prachtige verzameling bijzondere skeletten en schedels van dieren. Vanaf april is er de fantastische tentoonstelling Stones & Bones.

Meer info

Stones bones

Alle activiteiten (lijst)


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

Een initiatief om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen. Vrienden van het museum hebben bovendien een aantal persoonlijke voordelen. Graag begroeten wij ook u als Vriend.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Natuurdiorama Holterberg – Face to face with animals