Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Het Natuurmuseum heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

Het beertje van Hengelo:
De dode wasbeer die dit voorjaar langs de A1 bij Hengelo is gevonden is opgezet door Natuurdiorama Holterberg en is te bewonderen in ons natuurmuseum.

Meer info

Cultuur snuiven op de Holterberg:
Op zondag 21 september kan met een gids gewandeld worden lang historische plekken op de Holterberg. Vijfenzeventig jaar geleden werd Natuurdiorama Holterberg gebouwd, maar de geschiedenis van de Holterberg gaat natuurlijk veel verder terug.

Meer info

Herfstvakantie  op de Holterberg:

Volop Herfstactiviteiten bij Natuurdiorama Holterberg

Maandag 13 en 20 oktober – Paddenstoelsafari:
Speciaal voor kinderen, een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Samen met de Rangers van het natuurmuseum  beleven de kids het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safari” diploma én een smakelijke verrassing. Deelname kost € 4,00 per persoon. Het begint om 11:00 uur. Reserveren gewenst.

Woensdag 15 oktober – Theater, houtkunstenaar en broodjes bakken:
Kunstenaars komen naar de Holterberg voor een prachtig theater programma. Genieten voor jong en oud! Verbazende acts op het Holterbergplein.

Remco Rensen kan alles met hout. Met een motorzaag tovert hij voederhuizen, eekhoorns, uilen en wat u maar wenst uit een boomstam. Boven het houtvuur in de vuurkorf mogen kids een broodje bakken, kastanjes poffen én er is hete chocolademelk..

Het programma begint om 14.00 uur. Reserveren is niet nodig.

Zaterdagavond 25 oktober - Nacht van de Nacht:
Tijdens de nacht van de nacht nemen de  natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurdiorama Holterberg u mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt u de weg langs de sterrenhemel gewezen waar Cassiopeia en de Dolfijn schitteren.

We starten om 21.30 uur, deelname kost € 7,50 en dat is inclusief onderweg een pittig drankje. Reserveren.

Fototentoonstelling:
Vanaf de herfsvakantie tot eind dit jaar is er een schitterende fototentoonstelling. Natuurfotograaf Tom Smit toont zijn kunnen. Een bijzonder kijk op de veelzijdige natuur door het oog van een proffesional.

 

Vrienden Natuurdiorama Holterberg

In ons jubileumjaar 2013 start Natuurdiorama Holterberg met het initiatief “Vrienden Natuurdiorama Holterberg”, om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

zoover award voor Natuurdirama Holterberg

Award Natuurdiorama Holterberg