Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Het Natuurmuseum heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

Help, de kuikens zijn ontsnapt!

met Pasen naar de Holterberg

Echte kuikens, eieren zoeken in het Bos van Daantje Das, een heuse paashaas en een Wall of Fame maken een bezoek aan Natuurdiorama Holterberg tijdens de paasdagen tot een belevenis!

Meer info

Vakantie in het bos
Nature Experience op de Holterberg

Voorjaar in de lucht! Maandag 28 april en donderdag 1 mei organiseert Natuurdiorama Holterberg een “Nature Experience” tocht op de Holterberg. Levenslustige buitenkinderen ervaren hoe minimonsters, vogels en  zoogdieren in het bos leven.

Meer info

Dauwwandelen op de Holterberg
Hemelvaart

Natuurdiorama Holterberg houdt de traditie in ere en gaat op Hemelvaartsdag vroeg op pad. Dauw op het gras, stilte, rust, de zon die langzaam sterker wordt en dieren die juist zijn ontwaakt. Mogelijk kruisen reeën ons pad. Deze vroege ochtend natuurervaring kan zelf worden beleefd op donderdag  29 mei, Hemelvaartsdag.

Meer info


zoover award voor Natuurdirama Holterberg

Zoover award 2013 voor Natuurdirama Holterberg

Zoover Award 2013
Bezoekers van Zoover hebben in 2013 Natuurdiorama Holterberg zeer hoog gewaardeerd. Daarvoor hebben wij onlangs de Zoover Award gekregen.

Vrienden Natuurdiorama Holterberg
In ons jubileumjaar 2013 start Natuurdiorama Holterberg met het initiatief “Vrienden Natuurdiorama Holterberg”, om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das
Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.