Natuurdiorama natuurmuseum Holterberg – Sallandse Heuvelrug

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

 

Zondag 28 augustus

Heide Experience op de fiets

Meer info

Depot-expositie Museumschatten en meer:

Zomer 2016. In zijn meer dan vijfenzeventig jarig bestaan heeft museum Natuurdiorama Holterberg een indrukwekkende verzameling opgebouwd. In het depot bevinden zich bijzondere objecten. Wat dacht u van een apen- en mensen-schedel, een mammoetkalf, Jan van Gent, een griezelige (dubbele) kop van een kalf. Er is zelfs een Wild Zwijn waar de kids op mogen zitten.

Het speel-, leer- en doe-bos  Daantje Das is vernieuwd, evenals de spannende speurtochten in het museum. Een bezoek aan Natuurmuseum Holterberg en het bos van Daantje Das is altijd de moeite waard.

———————————————————————————————————————–

Video clip van I am Oak:
De nieuwste video clip van de band I am Oak is onlangs opgenomen in ons museum. I am Oak is de band rond de in Utrecht gevestigde en uit Bergeijk afkomstige muzikant Thijs Kuijken. De muziek van I am Oak wordt veelal omschreven als Folk, Indie en Akoestisch.

Video clip

 Alle activiteiten (lijst)

Vrienden Natuurdiorama Holterberg

Een initiatief om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen. Vrienden van het museum hebben bovendien een aantal persoonlijke voordelen. Graag begroeten wij ook u als Vriend.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Natuurdiorama Holterberg – Face to face with animals