Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!


Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

 

Expositie Tom Smit, natuurfotograaf:
Natuurfotograaf Tom Smit exposeert in Natuurdiorama Holterberg. Tot eind dit jaar is zijn werk, dat bestaat uit bijzondere foto’s van insecten, landschappen, zoogdieren en vogels in het natuurmuseum te bewonderen. Vanaf zijn jeugd maakt Smit foto’s en behoort een camera tot zijn dagelijkse uitrusting. Vooral de Nederlandse natuur staat centraal. Zijn scherpe blik en oog voor detail is in al zijn werk terug te vinden.
Wellicht dat een bezoek aan deze tentoonstelling u inspireert.

Meer info


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

In ons jubileumjaar 2013 start Natuurdiorama Holterberg met het initiatief “Vrienden Natuurdiorama Holterberg”, om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

zoover award voor Natuurdirama Holterberg