Natuurdiorama museum Holterberg

Welkom bij Natuurdiorama Holterberg

Ons natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!
Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Een bezoek aan dit leuke creatieve museum is zeker de moeite waard!

Kaken en Klauwen
Een Duitse wolf is de grens over gestoken en zwerft in Drenthe. Een schaapherder heeft het aanvallende dier bij zijn kudde verjaagd. In Noordeinde is een Oehoe neergestreken en valt daar mensen aan. Maar hoe groot is nu een wolf en zijn de klauwen van een Oehoe echt zo gevaarlijk? Kom deze dieren bekijken in het natuurmuseum op de Holterberg. In Natuurdiorama Holterberg zijn elf grote schitterende natuurdiorama’s en een bijzondere collectie opgezette dieren te zien.

Face to Face with animals

wolf

Actueel bij Natuurdiorama Holterberg:

Skelettententoonstelling Bones&Stones

Laat je deze zomer in Natuurdiorama Holterberg verbazen door een prachtige verzameling bijzondere skeletten en schedels van dieren. Vanaf april is er de fantastische tentoonstelling Stones & Bones.

Meer info

Alle activiteiten (lijst)


Vrienden Natuurdiorama Holterberg

Een initiatief om iedereen die ons museum een bijzonder warm hart toedraagt de mogelijkheid te geven ons extra te ondersteunen. Vrienden van het museum hebben bovendien een aantal persoonlijke voordelen. Graag begroeten wij ook u als Vriend.

Inschrijfformulier

Bos van Daantje Das

Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen  op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Natuurdiorama Holterberg – Face to face with animals